Internationella kvinnodagen.

Ännu ett år har gått sedan denna dag sist uppmärksammades. Vad har hänt? Framsteg eller tillbaka på ruta 1? Tjaa, jag skulle nog vilja påstå att hatet mot feminism växer, det känns som män aldrig varit så rädda, de sprider cybervärlden med hot och kränkande kommentarer som aldrig förr. Vad gör dem så rädda? Hur kan de känna sig så hotade av att deras vänner, systrar, döttrar, mödrar och ja, halva jordens befolkning ska få ett likvärdigt liv med lika rättigheter? Vill de inte sina nära det bästa? Å andra sidan, vid sidan av alla doushbags så växer feminismen som aldrig förr och inte bara i Sverige utan på ett internationellt plan. De sociala medierna har öppnat upp för en diskussion kring intersektionalitet. Beyonce kom ut som feminist, och vilken awesome feministfest det blev! I Sverige öppnades bloggen Rummet upp, en feministisk anti-rasistisk blogg som belyser många viktiga aspekter i dagens Sverige. En blogg som inte är rädd för att ge oss alla en känga och käftsmäll. Jag tänkte inte gå så djupt in på alla problem, det finns de som gör enmiljon gånger bättre än mig så jag tänkte länka vidare till andra kloka kvinnors bloggar och tankar. Vissa menar på att detta är en dag att fira, andra menar på att det är kränkande att gratulera, att det blir som ett hån då kvinnor saknar samma privilegier som män. Jag är stolt över att vara kvinna och jag hoppas alla kvinnor där ute oavsett etnicitet och kroppsform är precis lika stolta!

http://tackpatriarkatet.nu/

http://vimedbarn.se/lady-dahmer-om-internationella-kvinnodagen-overallt-i-varlden-mordas-valdtas-konsstympas-kvinnor-just-for-att-de-ar-kvinnor/

http://skulden.wordpress.com/

http://liberfine.se/2014/january/gastbloggare-q.html

http://rummets.se/

http://hej.blekk.se/

Naturligtvis finns det många, MÅNGA fler bloggar men vill också passa på att hylla fittan!

http://www.buzzfeed.com/video/tlo27/eye-opening-facts-about-vaginas

http://mytinysecrets.com/the-14-most-beautiful-vaginas-on-the-planet/

Fighten är långt från över och jag och mina systrar kommer envist fortsätta tills vi nått våra mål! Så, alla stolta kvinnor, njut av att vara kvinna men glöm inte bort att ta striden för era rättigheter och låt ingen man trampa på er! Jag hoppas att alla kvinns har haft en toppendag!

Annonser
Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s