Kameltå.

camel toe

Idag visades en bild på en kvinna med en så kallad kameltå. Vi skrattade alla gott, inklusive jag. Sedan kunde jag inte släppa tanken på kameltå. Varför anses det vara fult? Egentligen? Det är en vagina vi talar om. Vaginor är i regel väldigt vackra. Men jag ska inte ljuga, jag anser inte heller att det är vidare snyggt i ärlighetens namn. Frågan är dock varför? Anser jag det vara fult för att jag på riktigt tycker det är fult? Eller tycker jag det är fult för att jag socialiserats att tycka det är fult? Oavsett, är det någon skillnad på dessa? En kompis sade att att alla passar inte i alla kläder, och att det kanske kan vara likadant med vaginor, de är vackra i sin helhet eller i andra klädesplagg som låter blygdläpparna vara mer fria och att de därmed ”förfulas” i en kameltå. Fast jag anser nog att det hela rör sig om en socialisering trots allt. Vi är fostrade att tycka att en urringning där bröst blottas är vackert/sensuellt/sexigt, samt plagg som framhäver rumpan. Många klädesplagg är designade för att framhäva det så kallade kvinnliga på kvinnors kroppar. Vaginan är inte detta område. Brösten och rumpan blir alltså det vackra hos en kvinna och därmed det som ska framhävas. I många skvaller och kändisblaskor får kvinnor som råkar ha kameltå stå i centrum för symbolisera något fult och komiskt. Om vi istället vänder på steken och tar samma situation fast med män. En anad penis med tillhörande pung, ”paketet” som är tydligt markerat är snarare menat att få kvinnor att dregla. Mannens könsorgan får vara orört och det ”förfulas” inte. Det blir istället till en manlig symbol för något sexigt.

camel_toe_kardashian

Jag vet egentligen inte riktigt vad jag svamlar om här. Har aldrig analyserat en camel toe tidigare. Det bara slog mig idag när vi alla skrattade åt damen med camel toe från tidningen. Att skratta åt en kvinnas kön? Plötsligt kändes det hela väldigt märkligt och en aning olustigt. Jag är inte så säker på hur vida jag gillar idén att ett kvinnligt kön ska vara något fult och lustigt. Alla dessa socialiseringar är så märkliga. Vad jag försöker säga är att fittor är ju helt awesome och otroliga! Länge leve fittan! Fittan kan ta en massa saker som en penis/pung inte kan. ”Pussy power” och ”Reclaim the pussy” ska bli mina nya slagord.

male camel toe Manlig camel toe. Hett? Manligt? Sexsymbol?

Idag köpte jag en egentligen för trång vinterjacka. Har varit på jakt efter en vinterjacka under en längre tid men är galet petig och när jag väl hittat en jacka jag verkligen gillat har den endera inte varit tjock som en vinterjacka ska vara eller haft en prislapp som inte är gjord för fattiga studenter. Det är egentligen lustigt att jag köpte just denna jacka, den har ett flertal detaljer som jag tycker är fult och att den är på tok för trång vid ärmarna (kommer inte kunna röra mig). Vad fick mig att köpa denna jacka? Den är svart och går ner till knäna. Den har mysigaste luvan och en ordentlig hals, betyder att jag kommer inte behöva halsduk i denna och ändå hålla mig varm. Kanske den största anledningen var att jag är sjukt trött på att jaga efter den perfekta vinterjackan, speciellt när vintern börjar göra sig påmind OCH! den var på rea. 50%. Kom igen, klart att snåljåpen var tvungen att slå till. En helt ok vinterjacka för 350 kr med mysigaste luvan. Vem bryr sig om för trånga ärmar? Detaljer schmetaljer. Var fett nöjd över mitt fynd! När jag kom hem så såg jag till min stora glädje att de satt upp badrumsskåp med tillhörande speglar på toaletten. Glädjen! En sådan glädje kan man nog bara förstå om man är västerländsk student med I-lands problem. Att inte behöva stå på knä på ett lortigt golv framför en skitig spegel som man satt upp på en stol för att kunna fixa sig framför spegeln.

Sedan kollade jag förstås Facebook. En gammal bekant,som är yngre än mig, är gravid. En annan vän hade köpt en lägenhet. Därmed dog mitt jubel över en för trång reajacka och en badrumsspegel lite grann. Glädjen övergick till någon slags bitterhet. En för trång vinterjacka och en badrumsspegel VS bebis och lägenhet? Shit. När ska min tid komma? När ska mitt liv ta vändning? Jaja, det kommer. Någon gång. Jag får väl unna mig de där små glädjeämnena som gör mig till en i-landare tills vidare. Jag är trots allt fett nöjd över jackan och spegeln!

Pussy power!

peaches2_4

Peaches är ascool och visar mer än gärna upp sin camel toe och är stolt över den! Mer sånt!

Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s